Shiatsu is een van oorsprong Japanse drukpuntmassage zodat levenskracht, oftewel Qi, weer vrij kan gaan stromen. Het is een intense maar zeer ontspannende massage die je fysiek, mentaal en emotioneel meer in evenwicht brengt en het brengt je altijd iets wat je van te voren niet met je hoofd kunt bedenken. Zie onder bij welke klachten Shiatsu aanbevolen wordt...

Shiatsu, acupressuur of drukpuntmassage is in de eerste plaats een manuele therapie. Met zowel duimen als  vingers, handpalmen, ellebogen en zelfs knieën worden meestal draaiende bewegingen gemaakt. Op die manier kunnen slecht functionerende organen verbeteren, algemene gezondheid stimuleren en instant houden.

Shiatsu laat je verrassen. Het is een oosterse massagetechniek waarbij
uitgegaan wordt van samenhang tussen lichaam, geest en emoties via de 12 meridianen en de 4 “wonder” meridianen. Het ondersteunt de zelfhelende kracht van het lichaam en meer.

De technieken binnen Zen Shiatsu zijn zo divers waarbij je kunt denken aan acupunctuur, triggerpoints, wonderpunten, fascia (bindweefsel), yoga, massage, osteopathie en andere praktijken die bekend staan als manuele therapieën. Shiatsu is veel omvattend en (h)eerlijk.

Shiatsu behandelingen kunnen helpen bij veel verschillende klachten, zoals: 

 

-burn-out
-stress
-rugpijn, schouder -en nekpijn

-onrust en slecht slapen

-niet goed in je vel zitten

-zwangerschap en vruchtbaarheid

-hoofdpijn/migraine

-pijn

-existentiële vragen

 Maar ook heerlijk bij geen directe klachten.
 

Wat is Shiatsu?

Line separator