top of page

BODYfulness

Bijgewerkt op: 2 apr. 2023

Shiatsu en mijn bodywork biedt hulpmiddelen voor het ontwikkelen van een diepere, meer ontwaakte relatie met je lichaam door sensatie (aanraken en stimuleren van energiebanen), ademhaling en beweging en stilte (diepe rust)


Ons lichaam kan ons helpen zowel letterlijk als figuurlijk om "wakker" te worden. Met ademhalen, voelen en bewegen. De manieren waarop we ons lichaam echt leren kennen, heeft een enorm intuïtief potentieel in zich en een enorm onderscheidingsvermogen. En toch gaan we vaak onbewust en in conflict met ons lichaam de dag door veelal gedomineerd door het ego en zaken van het hoofd die meestal 'egobased' zijn.Het ego, het hoofd zit vol met oordelen over vooral jezelf, anderen, je collega's, familieleden, mensen die je langs ziet lopen op een terras, op social media en ga zo maar door. De oordelen hebben meestal een negatieve energie of lading, onderliggend of direct. Deze negatieve lading/energie sla je keer op keer op in je lichaam of je dat nu wilt of niet, want alles is energie.


Heus niet als je een keer je dag niet hebt, maar als je merkt dat je vaker dan eens op een dag vindt dat je moet oordelen ergens over. Of over jezelf dat je niet goed genoeg bent of over die collega die weer eens gestresst was. Deze negatieve ladingen die dagelijks in je hoofd rondspoken uiten zich op een bepaald moment in lichamelijke, emotionele of mentale klachten. Je slaapt slecht, je valt af of je komt juist aan, je nek en schouders zitten vast, je bent moe.


Zet je hoofd eens uit, stop met oordelen over van alles en nog wat, stop met verhalen vertellen die de klacht alleen maar in stand houdt. Maak je hoofdzaken kleiner en je hart en je buik groter .....


Adem diep in en uit en ga eens echt in je lijf voelen wat zich daar heeft opgeslagen al die tijd. Geef er geen oordeel aan, heb er geen mening over, want dan maak je het groter. Voel gewoon en blijf bij dat gevoel in vertrouwen, in de wetenschap dat het er is om jou verder te helpen, om jou iets te vertellen. Schrijf je gevoel desnoods op en probeer uit te vinden waar het vandaan komt.


Heb je hier wat ondersteuning bij nodig, wil je een somatic experience, wil je meer BODY fulness en meer rust, overzicht en positiviteit, flow....


Kijk dan op mijn website voor mijn aanbod


Met ontspannen groet Mirjam
58 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page