top of page

Mirjam Overeem

Enige tijd geleden heb ik al de switch gemaakt van de snelle commerciële wereld naar de gezondheidszorg. 17 jaar heb ik als verpleegkundige samen met bijzondere collega’s kunnen en mogen werken en rondsnuffelen in de westerse gezondheidszorg.

Shiatsu, acupressuur of drukpuntmassage is in de eerste plaats een manuele therapie. Met zowel duimen als  vingers, handpalmen, ellebogen en zelfs knieën worden meestal draaiende bewegingen gemaakt. Op die manier kunnen slecht functionerende organen verbeteren, algemene gezondheid stimuleren en instant houden.

dcim 3138.jpg

In deze periode heb ik ontzettend veel van
mensen, ziektes en aandoeningen, situaties en het effect hiervan op hun levens kunnen ervaren. Een ontzettende verrijking en interessante periode in mijn leven, met op zijn tijd ook heftige en zware momenten. Op een bepaald moment kreeg ik zelf Burn-out achtige klachten in combinatie met een
te snel werkende schildklier. In de “reguliere” westerse gezondheidszorg vond ik geen antwoord op mijn klachten.

Vrijwel direct na een aantal Shiatsu behandelingen startte ik met de 4-jarige Zen Shiatsu opleiding gericht op de Oosterse geneeskunde en het Oosterse mensbeeld, boeddhisme, psychologie, filosofie en spiritualiteit. Drie jaar geleden heb ik mijn baan als verpleegkundige opgezegd. Dit lichaamswerk heeft voor mij de weg geopend naar bewustzijn,  transformatie op een eerlijke, directe en intense wijze. Ik volg nu de weg van mijn handen……(en voeten ;))

dcim 3272.jpg
bottom of page