top of page

Jouw intuïtie floreert in een gezonde buik energie...

Bijgewerkt op: 17 mrt. 2023


....in een "niet zo gezonde" buik energie ook, alleen daar kan ze zich niet laten zien, kan ze zich niet aan je tonen. Je intuïtie en je zuivere waarneming blijft ingekapseld tussen organen, fascia (bindweefsel), fascia-zakken rondom je organen (waar trauma's, verdriet, vaste overtuigingen zichzelf nestelen), vetweefsel, knopen en blokkades.


Hoe uit zich dat nou in je dagelijkse leven? Waar kun je een "niet zo gezonde" energie in je buik aan herkennen bij jezelf. Je hebt bijvoorbeeld een prikkelbare darm of gedoe met je darmen, je hebt last van maagzuur na stevige maaltijd en alcohol, een opgezette buik, een harde buik, je ervaart problemen/ongemak in je bekkengebied (rugpijn, heupen, liezen etc.), je hebt last van kortademigheid en hebt longproblemen, hyperventilatie, paniek, hoofdpijn/migraine, huidproblemen, verslavingen, snel blozen en onzekerheid......


Door mentale en emotionele blokkades, problemen, ongemakken, veel blootstelling aan stress situaties, ontwikkel je op den duur een "ongezonde" buik energie. Waardoor uiteindelijk bovenstaande klachten zich kunnen manifesteren. Je blijft maar piekeren, malen, dezelfde thema's aantrekken in je leven, geïrriteerdheid, boosheid, irritaties in je familie of met andere mensen. Je zit nou eenmaal veel in je hoofd om scenario's en plannen uit te denken en je luistert eigenlijk niet zo naar de signalen in je lichaam, je gevoel. Ook sluipen er vaak ongemerkt veel negatieve gedachten en overtuigingen en angsten door je heen als je echt de tijd neemt om ernaar te luisteren.

De buik en de zone rondom de buik, borstkas & sternum/borstbeen, wordt vaak het meeste overgeslagen bij veel vormen van massage.


Dat is wel jammer want: "that's where the magic really happens"


Je buik is ook best wel kwetsbaar en het is intiem als een voor jou onbekend persoon daar 'iets' gaat doen. Dat snap ik heel goed. Ook niet elke therapeut of masseur is daarin thuis. Dan is het wellicht een goed idee om eerst een Shiatsu behandeling of massage te boeken bij mij en dan maak ik meteen een gratis bodyscan en buikscan voor je.


...ontspannen groet Mirjam

54 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

BODYfulness

Comments


bottom of page